"Dr. Schüssler's Celzouten Informatiepagina

De Celzouten van Vita-Reform heten voortaan "VitaZouten"

Inhoudsopgave:

 

 Artikel info

 

De Vita-zouten zijn ambachtelijk bereid volgens de klassieke receptuur als aangegeven voor CELZOUT of CELZOUTEN volgens originele bereidingswijze van Dr. Schüssler's "INFORMATIEPAGINA"

Gezond blijven kan de mens alleen wanneer hij de nodige minerale zouten in de nodige hoeveelheid en in de juiste verhouding bezit
Dr. Schüssler en stelde voorop dat calcium, natrium, kalium, magnesium en ferrum in hun verbindingen met phosphor-, sulferzuren en chloor alle ziekten en gezondheidsklachten, welke uberhaupt te genezen zijn, op deze wijze genezen. verder.........

In het eerste geschrift van Dr. Schüssler Eine Abgekürzte Therapie van 1898 beschrijft hij dat hij het zout vermaalt met lactose, volgens de decimale vermalingen bekend uit de homeopathie, om zodoende een door het slijmvlies (epitheelwand) van de mond, keel en slokdarm opneembare verdunning te verkrijgen, zodat de zoutmoleculen het bloed door de capillaire wand kunnen bereiken. De moleculen van een gegeven zout, toegediend als remedie, verenigen zich niet met hun gelijke in het bloed, omdat de koolstofdioxide, die in het bloed aanwezig is, een isolerend medium van de zouten vormt.

De kern van het vermalen van de zouten is dus niet het potentiëren, maar het verdunnen om passage van het epitheel (slijmhuid v.d. mond) mogelijk te maken.

Zoals U pokon (kamerplantenmest) verdund met water om het door de wortels van de plant op te kunnen laten nemen. Het geven van pure pokon (poeder) zonder verdunning zal uw plant niet doen gedijen, omdat hij dan de in de pokon aanwezige minerale zouten niet op kan nemen..

De verschillende VitaZouten en Huidgels
De verschillende soorten VitaZouten en Huidgels bij elkaar. Klik voor de bestelpagina op de afbeelding

 

De grondgedachte van Schüsslers therapie is de toediening van het stoffelijke volgens de principes van de landbouwchemie, niet op het voedsel (voedingssupplementen)- maar op biochemisch niveau, waarmee de celzouttherapie op zichzelf staand is zowel ten opzichte van de homeopathie als van de orthomoleculaire geneeswijze.

In Nederland zijn de celzouten van het label Vita-reform, met het opschrift "volgens klassieke receptuur®" de enige celzouten die voldoen aan de originele bereidingswijze van Dr. Schüssler.

Zodra op een potje "homeopathisch geneesmiddel" staat is de bereidingswijze en uitwerking in het lichaam conform de homeopathische principes en niet overeenkomstig de principes van de celzouttherapie van Dr. Schüssler.

Kijk voor gezichtskenmerken behorend bij de verschillende celzouten op onze Celzoutenbrochure.

Wat u wilt weten over Celzout huidgels een celzout vermengd met deze huidgel ofwel een celzoutgel.

Let op !!!!

In de handel zijnde homeopathisch bereide middelen welke als Schüssler celzouten worden verkocht kenmerken zich door de grote verpakkingseenheden en hun relatief lage prijs. Deze middelen moeten dan ook, omdat zij alleen de werkzaamheid van de nog aanwezige zouten verhogen, in grote hoeveelheden en langdurig worden gebruikt. Zij vullen dus geen tekorten aan.

De Vita huidgels en Schussler en Vita celzout of Schussler en Vita celzouten zijn in onze Vitaliteitswinkel te Oosterwolde voldoende op voorraad.

De fabrikant van onze celzouten zegt over de Vita-zouten het volgende:

Zo worden de VitaZouten gemaakt.

 

Celzouten, "volgens de klassieke "receptuur®", zijn dan ook verkregen uit natuurlijke organische bronnen (zoals planten en bronwater) en daardoor direct door het lichaam opneembaar en vullen ontstane tekorten (zie boven) aan hetgeen bijdraagt aan een optimale vitaliteit en herstellend vermogen.

Homeopathisch bereide middelen, middelen welke in het land van productie een homeopathische geneesmiddelen registratie hebben, waarvan de grondstof, het zoutkristal = bodemmineraal, op grond van het chemisch vermengen van minerale stoffen kunstmatig (chemisch) wordt verkregen en wordt vermalen vullen geen tekorten aan maar stimuleren energetisch tot een hogere opname uit de voeding en werken dan ook als vereenvoudige homeopathische geneesmiddelen.

Omdat wij de celzouten, volgens de klassieke receptuur®, als enige in Nederland, speciaal laten maken uit natuurlijk organische bronnen zijn zij wel wat duurder maar qua werking zoals Dr. Schüssler bedoelde en doen zij recht aan hetgeen Dr.Schüssler zei: "Celzouten zijn van het grootste belang voor onze vitaliteit (herstellend vermogen) om ziekmakende prikkels te kunnen verwerken (= gezonde weerstand)".

 

Ook bij dieren kunnen tekorten van celzouten zijn welke gemakkelijk zijn aan te vullen. Dieren zijn net als mensen warmbloedige zoogdieren. Vanuit dit oogpunt bekeken zijn celzouten niet alleen voor mensen maar ook voor dieren van het grootste belang voor een goed werkende celstofwisseling en daardoor voor het optimaal functioneren van het herstellend vermogen en de vitaliteit.

Voor dieren kunnen wij een speciaal samengesteld mengsel leveren in poedervorm. Hierdoor is het voor elk dier toepasbaar en in te nemen.


"Dr. Schüssler's Compositum (celzouten) in tabletten"

Compositum in tabletten
bestaat uit de celzouten 1 tlm 12 (opbouwende zouten) of 13 tlm 24 (ontgiftende zouten) in één tablet in een verhouding zoals zij ook in onze natuurlijke voedings­middelen (groenten, fruit en granen) voorkomen en door onze cellen direct opneembaar zijn. De Compositums zijn vergelijkbaar met multi-vitaminen, zoals er naast "losse" vitaminen ook een "complex" gebruikt kan worden. Waarom zijn celzouten zo belangrijk:
Zij zijn volgens de ontwikkelaar van de celzouttherapie Dr. W. schüssler essentieel om de cel goed te kunnen laten functioneren.
Werking: Celzouten in deze vorm vullen tekorten, ontstaan door onze (over) belastend leefmilieu, aan.

Voor wie aan te bevelen: Voor een ieder die regelmatig (over) belasting tegenkomt zoals kinderen, ouderen, sporters, studerenden oftewel iedereen die in het leven van deze tijd staat.

Hoe ontstaan er tekorten:
1. Zouten zijn bestanddelen van onze voeding. Planten vormen zouten uit de minerale stoffen die zij uit de bodem halen. De mineralen moeten dan wel in de bodem rond de plant voorkomen.
In deze tijd van bio-industrie en glasvezelteelt. ontbreekt het daar veelal aan.
2. Door groenten, fruit en granen goed te kauwen komen de zouten vrij en kunnen opge­nomen worden door ons mondslijmvlies en zo in de bloedbaan geraken en zo de cellen met een tekort bereiken.
In deze jachtige tijd nemen we vaak niet de tijd om ons voedsel goed te kauwen en slikken ons voedsel al snel door.
3. In deze tijd zijn er veel meer prikkels die op ons afkomen die wij moeten verwerken. Een cel verbruikt zijn celzouten als het door een prikkel (elke vorm van belasting) aangezet wordt tot grotere activiteit.
Waarom Compositum Basis of Extra: Omdat wij deze belangrijke (cel)zouten normaal gesproken (in combinatie) via onze voeding binnen zouden moeten krijgen, kunnen de cel­zouten prima in één tablet gecombineerd ingenomen worden, want dat wat niet gebruikt wordt, wordt weer op een natuurlijke wijze uitgescheiden.
Wilt u weten of u specifieke tekorten heeft,
neem dan contact op met: Vitaliteitswinkel tel: 0516-523684 (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)

Hoe de celzouten / VitaZouten te gebruiken

A. Hoe de celzouten te gebruiken / in te nemen?
Steeds vaker worden wij geconfronteerd met het probleem van glutenintolerantie. Wij zijn erin geslaagd onze tabletten glutenvrij te laten produceren. De tabletten zijn daardoor wel wat harder en vallen daardoor slecht uiteen in water.
De tabletten zijn te herkennen aan een ingedrukte stip en op de zijkant van het etiket staat de vermelding: GLUTENVRIJ, daarom: Als u twijfelt of u lactose gevoelig bent of dat u liever de inname van lactose wilt vermijden: De tabletten kapot bijten, laten versmelten (10 a 15 seconden in de mond houden) en daarna met 1 of 2 slokken water de mond goed spoelen en uitspuwen. De kans dat u op deze manier lactose binnen krijgt is nihil.

De celzouten worden door het mondslijmvlies direkt opgenomen en gaan via de bloedbaan naar de lichaamscellen. In de maag vallen de zouten door het maagzuur uiteen in enkelvoudige mineralen. Deze uitleg geldt alleen voor de celzouten die ambachtelijk bereidt zijn volgens de klassieke receptuur, VitaZouten® van het label Vita-reform zijn ambachtelijk bereid, handmatig verwreven op basis van lactose,daardoor is er dynamisering door de werkende mens. De zouten hebben een natuurlijke oorsprong.

B. Hoeveel tabletjes kan/mag ik innemen voor enig effect ? Algemeen advies: Voor het gebruik van de losse opbouwende zouten van 1 t/m12; 2 x daags 1a2 tabletjes Voor het gebruik van Compositum Basis (celz.1t/m12 in 1 tablet); 1a2 xdaags 2 tabletjes

Voor het gebruik van de losse ontgiftende zouten 13t/m27; 1 x daags 1 tabletje Voor het gebruik van Compositum Extra (celz.13t/m27 in 1 tablet); 1xdaags 1 tabletje

Deze dosering is voldoende voor effect vanwege de bereiding volgens de klassieke receptuur van onze VitaZouten®.


"Dr. Schüssler's HUIDGELS"

De werking van Dr. Schüsslers celzouten op de huid is met name in Duitsland heel bekend.

De huidgels van Vita-reform zijn op basis van Aloë vera huidgel met daaraan, naar keuze, de toevoeging van één of meerdere soorten celzouten.

Aloë vera huidgel heeft een huidgenerende werking. Zij versnelt de groei van de huidcellen.
Zij bevat 98% Aloë vera sap, vitamine E (uit soja), B5 en F, bevat geen alcohol en is niet geparfumeerd. De basisgel wordt aanbevolen door 'Proefkoneen'.

De gel heeft als eigenschap vrijwel direct in de huid te trekken, zonder dat het behandelde oppervlak vet blijft. Deze eigenschap maakt de Aloë vera huidgel tot een ideaal transportmiddel van de celzouten. De celzout-ionen worden op deze manier direct de huid ingebracht en kunnen zich vandaar, via de capillaire vaatjes, in het onderliggende weefsel verspreiden. Vandaar dat de celzouten niet alleen effectief werken aan het huidoppervlak, maar ook op de onderliggende weefsels.

Bij mensen met b.v. slikproblemen, baby's, enz. kan de gel op de binnenonderarm worden ingewreven. De bloedvaten liggen daar dicht onder de huid en de ionen worden ook via deze weg snel opgenomen.

Bij acute behandeling (b.v. verwonding, kneuzing, zenuwpijn, verbranding, enz.) kan men de gel plaatselijk, vanuit het kuiltje in de hand, zacht in laten trekken of inmasseren.

Voor huidverzorging, zoals b.v. rimpels, eczeem, huiduitslag, littekens enz. kan de huidgel zowel als basis 'crème', of als masker (ca. 20 min. intrekken en dan afspoelen) gebruikt worden.

U kunt de HUIDGELS op onze celzoutengelpagina (knop bovenaan deze pagina) bestellen. Raadpleeg de boekjes over celzouttherapieën om voor uzelf te bepalen welke celzout voor u van toepassing is of raadpleeg een therapeut.

Bij het bestellen van de huidgels kunt u als u naar de kassa gaat in het vakje voor vraag/opmerking aangeven welke VitaZout(en) deze moet bevatten. Het is ook mogelijk om meerdere celzouten in de gel te verwerken max. 5 soorten in de gels van 90ml. en 250 ml., in verpakkingen van 30ml kan max. 1 celzout (1 t/m 12) verwerkt worden) de nrs. 25, 26 en 27 worden niet in de gels toegepast.

Vita-zout van de Vitaliteitswinkel.Vita-zouten zijn: zout Nr. 1 Calcium fluoratium 120 tbl. zout Nr.2 Calcium Phosphoricum D6, zout Nr.3 Ferrum phosphoricum D12, zout Nr.4 Kalium chloratum/mur D6, zout Nr. 5 Kalium phosphoricum D6, zout Nr.6 Kalium sulfuricum D6, zout Nr. 7 Magnesium phos. D6, zout Nr.8 Natrium chloratum mur D6, zout Nr.9 Natrium phosphoricum D6, zout Nr.10 Natrium sulfuricum D6, zout Nr.11 Silicea D12, zout Nr.12 Calcium sulfuricum D12, zout Nr.13 Kalium arsinicosum D6, zout Nr.14 Kalium bromatum D6, zout Nr.15 Kalium jodatum D6, zout Nr.16 Litium muriaticum D6, zout Nr.17 Magnesium sulfuricum D6, zout Nr.18 Calcium sulfuratum D6, zout Nr.19 Cuprum arsenicosum D6, zout Nr.20 Kalium alum sulphuricum D6, zout Nr.21 Zincum muriaticum D6, zout Nr.22 Calcium carbonicum D6, zout Nr. 23 Natrium bicarbonicum D6, zout Nr.24 Arsenicum jodatum D6, zout Nr. 25 Aurum chloratum natronatum D6, zout Nr. 26 Selenium D6, zout nr. 27 Kalium bichromicum D12.


BELANGRIJKE KENNISGEVING

 

Het verschil tussen de celzouten van Vita-reform,
ambachtelijk bereid volgens de klassieke receptuur® en andere op de markt
zijnde celzouten met een homeopathische registratie.
In Nederland zijn verschillende soorten celzouten op de markt. Al jaren is er een discussie
gaande over het verschil in de celzouten met een homeopathische registratie en de zouten
van Vita-reform.
De leverancier van Vita-reform geeft verschillende redenen aan waarom de bereiding van
deze zouten NIET overeen komt met de eisen van de Pharmacope van het HAB
(Homeopathisches Arzneimittelbuch):

1. De draagstof lactose is natuurlijk gekristaliseerd en niet geagglomereerd.
2. De zoutkristallen worden aanzienlijk minder verkleind door de verwrijving als in het
HAB staande criterium.
3. De verwrijving geschied met de hand in een stenen vijzel.
4. De dynamisering gebeurd door de werkende mens, en niet door het bereiken van de
door het HAB vereiste fijnheidsgraad met behulp van een mechanische molen.
5. De verwreven zouten hebben een natuurlijke oorsprong (door planten gevormde
minerale verbindingen).
De productie geschied naar levenmiddelenstandaard.
Dit verklaart waarom de celzouten van Vita-reform geen homeopathische registratie hebben
en dus ook niet onder de homeopathische geneesmiddelen vallen.

Om het verschil in celzouten naar productie en werking duidelijker te maken hebben wij,
Vita-reform, besloten om onze celzouten de benaming VitaZouten te gaan geven, dit in on-
derscheid van de homeopathisch geregistreerde Schüssler zouten.

U bevindt zich nu op de pagina van VitaZout, Vita-zouten en Celzouten van de Vitaliteitswinkel.

De VitaZouten zijn leverbaar in 120, 360 en 720 tabletten en in poedervorm.