Selfhealcrème
 

 

Selfheal HUIDCRèME
Veel therapeuten hebben ons meegedeeld, dat bij uitwendig gebruik, op een aantal verschillende manieren, van de bloesem remedie Self Heal, door de krachtige, gezondheidsbevorderende eigenschappen van deze Self-Heal, uitstekende resultaten werden verkregen. Daarom hebben we besloten een Self-Heal crème samen te stellen, gemaakt op een natuurlijke hypo-allergene basis, speciaal gepotentiëerd met de Self-Heal bloesemremedie.

Deze crème kan op veel manieren worden gebruikt: als dagcrème, op wonden, sneden, huiduitslag, verstuikingen en ander letsel. De kwaliteiten van de Self-Heal sturen een speciale boodschap naar het innerlijk zelf, waardoor de benodigde krachten voor herstel worden bevorderd. Terwijl de Self-Heal remedie meestal inwendig gebruikt wordt, kan de crème deze weldaden via de huid versterken.

Het mengen van remedies in de crème
De Self-Heal bloesemremedie heeft een universele kwaliteit, die haar geschikt maakt als een uitstekende basis voor veel verschillende bloesemremedie combinaties en ook de crème kan gebruikt worden als een basisproduct. De wijde opening van de pot van de Self-Heal crème maakt het makkelijk om mengsels te maken, die speciaal voldoen aan je eigen behoeften. Wij bevelen aan om niet meer dan drie of vier remedies in een persoonlijke combinatie te gebruiken en niet meer dan 12 tot 24 druppels bloesemremedie (stock) per potje van 60 gram. Het is het beste om het mengsel met een houten stokje of glazen staafje om te roeren, minstens drie minuten roeren, afwisselend met de klok mee en tegen de klok in en eindigend met een beweging met de klok mee.

Bloesem Remedies Nederland (Horst)

Suggesties voor combinaties

Voor noodsituaties en algemene zorg voor de gezondheid

Voeg Arnica, Red Clover en de eerste hulp remedie van de Healing Herbs of de "Terra" van Bloesem Remedies Nederland bij de Self-Heal crème en men verkrijgt een uitstekende eerste hulp crème. De Arnica roept de kracht van het hoger zelf op, terwijl de Red Clover bloesem-remedie de paniek en hysterie verdrijft. Je kunt ook een doseerflesje met dezelfde bloesem-remedies maken, hierdoor krijg je zowel een inwendige als uitwendige hulp bij alle noodsituaties.

Reiniging
Voeg Manzanita en Crab Apple en/of Mycena (Bloesem Remedies Ned.) bij de creme. Veel huidverontreinigingen zoals acne en huiduitslag zijn sterk emotioneel gebonden. De hypo-allergene basis van de Self-Heal is niet irriterend en verzacht. De Manzanita remedie zorgt voor een grotere waardering voor ons lichaam en voor het aanvaarden van eventuele onvolmaaktheden; de Crab Apple helpt met het ondersteunen van de schoonmaak, het helpt om het gevoel van lelijkheid los te laten en het zelfbewustzijn te herstellen, dat vaak van "een mug een olifant" maakt met betrekking tot huidproblemen, terwijl de Mycena eventuele vervuiling en oude diepe emoties helpt opruimen.

Pijnlijke gewrichten, spierspanning en krampen
Behalve een goede massage met een geschikte olie, kun je ook een dun laagje Self-Heal crème op zulke plaatsen smeren. Door toevoeging van de DANDELION massage olie kunnen te gespannen spieren zich ontspannen, de Cayenne bloesem remedie brengt warmte naar zulke plaatsen en laat "vastzittende" energie weer door het lichaam stromen. Gebruik wat Paarse Dovenetel bloesem remedie (Bloesem Remedies Nederland) in de crème bij pijnlijke gewrichten. Voeg Chamomile remedie en MUGWORT massage olie toe aan deze combinatie tegen menstruatiekrampen en masseer dit mengsel in op de buik ter hoogte van de baarmoeder.

Uitslag
Hoewel elke uitslag passende medische aandacht nodig heeft, kan er vaak een sterk psychische boodschap in zulke huidproblemen zitten, vooral angst en verwarring met betrekking tot intimiteit.
Voeg Sticky Monkeyflower en Pink Monkeyflower bij de Self-Heal crème om problemen over seksualiteit en intimiteit op te lossen en om een boodschap van genezing en evenwicht naar dit deel van het lichaam/de psyche te zenden.

Nederlandse bloesemremedies

Schoonheidsbalsem
Schoonheid gaat verder dan de huid. Remedies die het zelfvertrouwen en de schoonheid van het innerlijk versterken kunnen opmerkelijke uiterlijke resultaten geven, speciaal met de natuurlijke verjongende kwaliteiten van de Self Heal crème. Meng in de cr&egraveme een aantal druppels van Mariposa Lily, Pretty Face en Crab Apple om huid problemen te verwijderen, die in verband staan met een diepe onzekerheid met betrekking tot je zelfvertrouwen.

Bescherming en Allergie
Sommige huidproblemen kunnen het gevolg zijn van een overgevoeligheid en kwetsbaarheid voor de omgeving. Onze huid fungeert als een grens tussen ons zelf en de wereld, maar soms kunnen we het gevoel hebben, dat onze huid te dun is en dat we teveel uit onze omgeving opnemen. Een combinatie van de bloesem-remedies van (Pink) Yarrow (evt. ook de essentiële olie), Saint John's Wort, Red Clover en voor irritaties de Reuzenbalsemien(Bloesem Remedies Ned.), kan helpen de psyche te beschermen en je kalmer, in het centrum en meer bij jezelf te houden. Deze combinatie kan aangebracht worden op elke plaats die allergiegevoelig is, ze kan ook zachtjes op psychisch kwetsbare plaatsen ingemasseerd worden, zoals bijvoorbeeld de maag/solar plexus streek.

Geen van de genoemde bloesem remedies en de bij de Self Heal crème gesuggereerde combinaties zijn bedoeld om medische behandeling van ziekten te vervangen. De bloesemremedies werken op een subtieler niveau, ze helpen problemen op te lossen in het mentaal-emotioneel bereik, die het lichaam kunnen beïnvloeden. Hoewel de bloesemremedies meestal ingenomen worden, kunnen ze ook uitwendig gebruikt worden, op deze manier worden ze opgenomen via de huid.

Nederlandse bloesemremedies

Het gebruik van selfhealcrème in combinatie met essentiële oliën
De neutrale ingrediënten en het neutrale aroma van deze crème zorgen ervoor dat het uitstekend te gebruiken is als basis voor de aromatherapie. Hieronder volgen een aantal voorbeelden van veel gebruikte combinaties. Probeer zelf eens je eigen unieke combinatie te maken. De hoeveelheden zijn aangegeven voor een pot van 50 gram.

Hart -balsem
Meng 4-5 druppels zuivere rozen olie of 12 druppels Rose oil blend in de crème met 4 druppels van de California Wild Rose en de Borage bloesem remedies. Breng dit mengsel aan rond de hartstreek en masseer dit gebied met zachte bewegingen. Dit helpt het hart te openen en geeft verlichting van spanning, pijn of verdriet van het hart.

Emotionele ontspanner
Meng in de crème 8 druppels kamille, 6 druppels duizendblad en verschillende druppels sinaasappel essentiële olie met 10 ml. St. Jansolie (St. John's Shield). Breng het mengsel aan rond de maagstreek en masseer in lemniscaat vormige bewegingen. Dit is goed om het teveel aan emoties los te laten die in de zonnevlecht/maagstreek zijn opgeslagen en het verbetert ook de spijsvertering.

Ademhalingsproblemen
Meng 8-10 druppels van zowel de eucalyptus, citroentijm en rozemarijn olie in een potje met Self Heal crème. Smeer dit 1 tot 2x per dag op de borst (of vaker in acute situaties). Dezelfde oliën kan men ook verdampen.

Gezichtstonicum
Doe ongeveer 10 druppels palmarosa en sandelhout in de crème, voeg hierbij 4 druppels rozen olie. Deze combinatie kalmeert en verzacht de huid, geeft een plezierige, ontspannende geur en heeft vochtinbrengende en regenererende eigenschappen.

Hoofd - problemen
Voor degenen die gevoelig zijn voor hoofdpijnen, allergie*n of erg gevoelig zijn voor uiterlijke invloeden. Combineer ongeveer 8 druppels van de lavendel- en de duizendblad-olie met 4 druppels van de engelwortel-olie in de crème, voeg hier 10 druppels van de Yarrow special formula remedie aan toe. Wrijf de slapen, de kruin en de achterkant van de nek ermee in. Gebruik iedere morgen bij chronische en langdurige problemen of meerdere keren tijdens acute situaties.

Ingrediënten van de self heal crème

  • Gezuiverd water - een neutrale basis zonder de verstorende invloeden van een hoge Ph, bacteriën of mineralen;
  • Aloë vera gelei - verzacht, beschermd, kleurt en maakt de huid vochtig, bevat amino zuren, vitaminen, mineralen en enzymen;
  • Glycerine - een natuurlijke vochtinbrenger verkregen uit plantaardige vetten, vermindert het uitdrogen en zorgt voor een gemakkelijke verdeling;
  • Geëmulgeerde was - een plantaardige was die stevigheid en vorm geeft;
  • Saffloer olie - een voedende plantaardige olie, verkregen uit het zaad van de saffloer, wordt gemakkelijk door de huid opgenomen en bevat veel linolzuur, wat goed is voor de zachtheid en vochtigheid van de huid;
  • Caprine triglyceride - een vloeibare verzachter, verkregen uit kokosolie, maakt het geheel smeerbaarder, zachter en geeft een zijdeachtig gevoel op de huid;
  • Cetyl alcohol - een wasachtige verzachter verkregen uit kokosolie, geeft dikte en stevigheid;
  • Stearine - een verzachter, verkregen uit plantaardige vette zuren, geeft een aangenaam gevoel aan de huid; Self Heal (brunel) bloesem remedie - bevordert de zelfgenezende krachten van het etherisch lichaam;
  • Self Heal tinctuur - planten tinctuur (wild of B.D.) van de Self Heal, al sinds oude tijden gebruikt voor herstelling en versterking;
  • Phenoxyethanol - een veilige, breed werkende conservering (tegen bacteriën, insecten en schimmels), wordt gebruikt als fixatief in parfums;
  • Jojobaolie - olie van een woestijnplant beschermt de huid tegen uitdrogen en verzacht;
  • Avocado-olie - een voedende plantaardige olie, maakt zachter en laat de huid alles beter opnemen;
  • Shea butter - van de vrucht van een Afrikaanse boom, beschermt de huid, laat uitdroging verdwijnen, is gemakkelijk opneembaar;
  • Kamille, Goudsbloem en St. Janskruid extract - kruiden extracten met een lange therapeutische geschiedenis, beschermen en verzachten de huid;
  • Xanthan gom - natuurlijk gefermenteerde koolhydraten voor de verdikking en stabilisering;
  • Allantoin - verkregen uit de wortel van de smeerwortel, verzacht, traditioneel gebruikt bij wondjes en verbrandingen;
  • Retinyl palmitate - vitamine A, anti-oxidant, verjongt, versterkt en verzacht de huid;
  • Tocopheryl acetate - vitamine E, anti-oxidant, beschermt en bevochtigd de huid;
  • Methyl- propylparaben - een veilige breed werkende conservering (tegen bacteriën, insecten en schimmels), verkregen uit de hars van de Benzo-boom;
  • Vitamine C - bekend als anti-oxidant en om z’n therapeutische eigenschappen;
  • Essentiële oliën - sinaasappel, verwarmend en opvrolijkend; lavendel, rustgevend en antiseptisch;
  • Ylang ylang, geeft evenwicht aan de huid en een sensueel aroma;
  • Jasmijn, een zoete iets exotische olie, die de huid rustiger maakt;
  • Geranium, tegen bacterien, schimmels en vanwege de reinigende kwaliteiten.

 Vitaliteitswinkel alleen webwinkel    Oosterwolde FR
www.vitaliteitswinkel.nl