Truus in de Praktijkruimte

Praktijk informatiepagina

Op deze pagina vertel ik u iets over de therapiën die ik in de praktijk gebruik. Hierbij werk ik vaak met INTEGRA en NEI, en natuurlijk over praten met dieren, hoe ik echt contact maak met het hogere zelf van het dier. Ik begin nu met een stukje over mezelf.Wie ben ik?

Mijn naam is Truus Verbaan- van der Voorden en ik ben geboren en getogen, zoals ze weleens zeggen, in de Krimpen aan den IJssel en daar heb ik na de middelbare school de opleiding tot dierenarts- en dokters-assistente gevolgd.
Veel later, door m'n eigen ongemakken en allergiën kwam ik in aanraking met natuurgeneeskunde. Dit interresseerde mij enorm en samen met Pieter, die inmiddels als echtgenoot in mijn leven kwam, zijn we toen in Krimpen aan den IJssel een Reformwinkel met een heel grote afdeling homeopathie en vitaminen, begonnen.
Al snel werd duidelijk, dat veel klanten aan de toonbank hele verhalen wilden vertellen en tal van vragen hadden te stellen.

Toen ben ik cursussen gaan volgen om daar beter op te kunnen antwoorden, en koos al snel voor de parttime beroepsopleiding van de School voor Natuurgeneeskunde in Amsterdam. Daar bekwaamde ik mij behalve in natuurgeneeskunde ook in onder meer homeopathie, fytotherapie (kruidengeneeskunde), electro-acupunktuur (BFD, Bio-energetische Functie Diagnostiek), en magneetlaser-therapie. Iriscopie werd mijn specialisatie.

In 1984 ben ik toen in een kleine praktijk begonnen met het helpen van familie, vrienden en winkelklanten, met het oplossen van hun gezondheidsproblemen. Via seminars, lezingen en dergelijke maakte ik later kennis met Roy Martina, arts voor Integrale Geneeswijzen. De door hem ontwikkelde "Integra®-methode sprak mij enorm aan, en dus volgde ik ook daar een opleiding in.
Toen Roy Martina eind 1994 zijn "NEI®-methode" introduceerde, zat ik op de voorste rij. Zo volgde ik er de practitioners-opleiding en behaalde de instructors-aantekening zodat ik anderen mag leren zelf NEI® toe te passen.

Pieter was af en toe met mij meegegaan naar een lezing. Toen NEI® zich aandiende, besloot hij intensiever te gaan 'meedoen'. Ook hij volgde in 1995 de NEI®-opleidingen, en in 1996 koos hij voor de Integra-A-opleiding.
Inmiddels zijn we gestopt met onze Reformwinkel in Krimpen aan den IJssel en zijn we verhuisd naar het Friese Oosterwolde.
Hier hadden we nu een fijn huis met een prachtige praktijkruimte en tevens een locatie voor onze Vitaliteitswinkel. Dit is nu verleden tijd, met het ouder worden kwam ook de noodzaak om kleiner te gaan wonen met een klein tuintje zodat het voor ons toch nog te doen is allemaal. Ik heb hier ook nog een bescheiden praktijkruimte waar ik nog een aantal dagdelen per week bezig ben en waar ik ook patiënten (nu voornamelijk met hun huisdieren) kan ontvangen en adviseren. Ook is er nog een winkelgedeelte. Het huidige assortiment hebben we aangepast aan de praktijk, zo vindt u in de winkel voornamelijk die merken en producten waar ik in de praktijk mee werk aangevuld met een selectie van celzouten, homeopathische middelen, bloesemremedies, vitaminen en voedingsupplementen, producten waar we volledig achter kunnen staan. Verder is de winkel  voornamelijk nog een webwinkel waar we alle spulletjes uit onze echte winkel van voorheen nu nog uitverkopen.

Vervolgens ben ik rond de eeuw-wisseling met Marta Williams, een Amerikaanse animal communicator, in contact gekomen en heb bij haar de opleiding praten met dieren gevolgd en ben aansluitend nog enige tijd bij haar in Amerika geweest en heb daar veel met haar kunnen uitwisselen. In Nederland maak ik deel uit van een groepje die gezamenlijk de eerste opleiding bij Marta hebben gevolgd. Ik heb gemerkt dat NEI ook bij dieren heel succesvol is toe te passen, ik doe dit veel in combinatie met bloesemremedies.

In mijn Vitaliteitscentrum in Oosterwolde werk ik om de diagnose te stellen vooral met  de Integra®-methode die veel van wat ik vroeger geleerd heb combineert. Verder gebruik ik de NEI®-methode en de Bloesemtherapie om alle emotionele oorzaken, onderdelen, en gevolgen van problemen aan te pakken en op te ruimen. "Sinds Integra® en NEI® tot m'n beschikking heb, heb ik nog veel meer plezier in m'n werk".
Dat komt doordat ik met die methoden veel sneller bij de echte basis van problemen en klachten kan komen. Mijn werk is er voor een groot deel op gericht om mijn cliënten bewust te maken met de oorzaken van hun klachten en de mogelijkheden die ze zelf hebben om te veranderen en dus herhaling en verergering te voorkomen.

Truus Verbaan- van der Voorden


 

Neuro Emotionele Integratie (NEI®) is een simpele, door de arts Roy Martina ontwikkelde methode om niet goed verwerkte emoties op te sporen en op te ruimen. NEI® is niet echt nieuw, omdat de methode in feite een combinatie vormt van (delen van) al bestaande therapieën. NEI® is nieuw en uniek, omdat ze inspeelt op het onbewuste. Behalve op het mentale werkt ze vooral ook op het emotionele vlak.

NEI® blijkt snel goede resultaten op te leveren, zowel op zich, als ook in combinatie met de methoden van ‘reguliere’ artsen en therapeuten.

“Wéér...!”
Iedereen kent het verschijnsel. Dat je na een gebeurtenis concludeert,”...dat je weer boos bent geworden om bijna niks, ...dat je weer bent dichtgeklapt, ...dat je toch weer naar een sigaret hebt gegrepen, ...dat je weer van alles voor je uit hebt geschoven en tot niks bent gekomen, ...dat je weer hoofdpijn hebt gekregen, of last van je rug of het zuur, of...”.
Talloze malen nemen mensen zich voor dingen anders te doen, maar even zo vaak lukt dat niet. Onze wil alleen blijkt vaak niet sterk genoeg om onszelf te veranderen. Vrijwel altijd zijn het niet goed verwerkte emoties die ervoor zorgen dat we (onbewust) situaties creëren of in stand houden, die we (bewust) helemaal niet willen. Onbewust saboteren we onszelf.

“Emotioneel virus!”
Niet goed verwerkte emoties heb je tijdens een vervelende ervaring opgeslagen in je lijf. Doordat op dat moment je beide hersenhelften niet goed samenwerkten (links de logica en de analyse, rechts het gevoel en de intuïtie), lukt het je niet, je emoties integraal te verwerken, Zodat je er daarna evenmin in slaagde ze echt los te laten. Van dat alles ben je je veelal niet bewust (geweest); vaak kun je je die gebeurtenis niet eens herinneren. Doordat ze toen op je bewustzijn geen diepe indruk maakte, of doordat je nog te klein was om je te realiseren wat er gebeurde.

Niet goed verwerkte emoties gedragen zich als een virus. Ze ‘slapen’ in je onbewuste, en worden af en toe hinderlijk wakker: In enigszins vergelijkbare situaties zal niet goed verwerkte boosheid bijvoorbeeld steeds weer ‘opspelen’ . En telkens fanatieker. Op een gegeven moment word je je bewust van je reactiepatroon. Je snapt niet waar het vandaan komt. Je wilt het veranderen, maar dat lukt zelden langer dan een paar uren of dagen.
Veel mensen krijgen de neiging om bepaalde situaties dan maar te vermijden. Dat geeft soms even lucht. Maar dat lukt natuurlijk lang niet altijd. Vroeg of laat overkomt het je toch weer. En van overbodig en irritant wordt je gedrag, ooit begonnen als mechanisme van zelfbescherming, uiteindelijk lastig en pijnlijk.

“Organen”
Niet goed verwerkte emoties blijken vooral op onze organen te gaan ‘zitten’. Al oude uitdrukkingen, gezegdes en spreekwoorden bevatten meer wijsheid dan we beseffen: “..Heb je wat op je lever (boosheid)? ..Doe je het in je broek van angst (nieren)? ...Wat ben je verbitterd(‘je gal spuwen’)! ..Voel je je gekwetst (‘hartzeer’)?...”
Niet goed verwerkte emoties ‘dienen zich aan’ (ter opruiming) op momenten van zwakte. Dat kan ook heel goed een fysieke zwakte zijn (kiespijn, hoofdpijn, rugpijn, exeem, enz.). Fysieke klachten hebben, ook daardoor, bijna altijd wel 'emotionele aspekten'. Vandaar dat ze na NEI®-behandeling vaak in ernst afnemen, en soms zelfs helemaal verdwijnen.

“Met NEI® kan worden uitgezocht welke emoties je blokkeren”
op emotioneel, en vaak ook op fysiek, mentaal, en/of sociaal gebied.
Met NEI® kunnen die blokkades worden opgeruimd.

“Simpel”
Via een simpele spiertest (bekent van Touch for Health en de Integra-methode), in combinatie met het licht 'stressen' van de orgaanpunten op meridianen (bekent van de acupunctuur) wordt gezocht naar die niet goed verwerkte, blokkerende emoties. En eenmaal opgespoord kunnen ze via een al even simpele methode alsnog worden geïntegreerd en losgelaten.
Nota bene: Daarbij is het niet nodig, de gebeurtenis waarbij je die negatieve emotie voor 't eerst hebt 'opgelopen' helemaal opnieuw te beleven.'
NEI®-sessies zijn maar zelden sterk emotionele zittingen. NEI® is behalve een simpele en snelle, meestal ook een speelse methode.

“Eindeloos...”
De afkorting NEI® wordt ook wel terug-vertaald naar 'Never Ending Inprovement'. Omdat je met NEI® ook aan je persoonlijke groei kunt werken op momenten dat je geen akute klachten hebt. Dan is het de kunst om een 'ingang' te vinden, naar een 'zwakke plek' waar nog niet goed verwerkte emoties 'zitten'. Als je wilt kun je zo je leven lang blijven groeien...

“Investeren is besparen...”
Een NEI® behandeling betekent ook: Minder vaak dure hulp nodig hebben op medisch, sociaal, psychisch, fysiotherapeutisch, en tandheelkundig gebied. NEI® scheelt je medicijngebruik, behandelingen en ingrepen.

Voor een NEI sessie of een praktijkafspraak bel je op werkdagen tussen 09.00 en 10.00 naar de praktijk telefoonnr. (0516 523684). Je kunt ook het “FORMULIER” invullen en daar op vermelden dat je een afspraak wilt maken. Je wordt dan zo snel mogelijk door mij gebeld.

 

PRATEN met DIEREN

Dierentolk: contact maken met onderbewuste van het dier en je bevindingen vertalen.
Praten met dieren ofwel telepathisch communiceren met dieren betekent: informatie uitwisselen zonder woorden te gebruiken of je te richten op fysieke aanwijzingen zoals lichaamstaal.
Je ontvangt aanwijzingen in de vorm van woorden, beelden, gevoelens of gewoon door weten. Omdat telepathie niet gebonden is aan afstand maak ik daarbij dikwijls gebruik van een foto van het dier welke mensen mij dan toesturen, en dat werkt heel goed. Het voordeel is dan dat grote of onhandelbare dieren niet naar de praktijk hoeven te komen.
Ik heb hiermee al heel goede resultaten bereikt. Ervaring is hierbij de beste leermeester.

  • Enkele toepassingen:
  • Gedragsproblemen als onzindelijkheid, agressie, lusteloosheid.
  • Meer kennis van de geschiedenis van het dier (vorige baasjes / ervaringen).
  • Bij ernstige of onverklaarbare ziektes.
  • Bij euthanasie (is het dier er aan toe).
  • Zoekgeraakte dieren.
  • Emotionele belemmeringen.

 

ORTHOMOLECULAIR

Orthomoleculaire preparaten zijn geen medicijnen maar zorgvuldig samengestelde voedings-doseringen. Door zowel verandering in de basisvoeding als gerichte suppletie kan de totale inname zodanig worden aangepast dat de nutriënten-beschikbaarheid in het organisme optimaal is afgestemd op het ondersteunen en bevorderen van de natuurlijke genezingsprocessen.
Hoewel het genezen door middel van diëtaire voorschriften en voedingssuppletie moeilijker is dan het gebruik van farmaceutische medicijnen zijn er door de relatieve veiligheid van vitaminen en mineralen (geen bijwerkingen) belangrijke voordelen aan verbonden en daardoor zijn ze inzetbaar bij een groot aantal ziektes.
Tegenwoordig wordt steeds meer op preventieve wijze van de voordelen van orthomoleculaire nutriënten gebruik gemaakt.

 

BLOESEMREMEDIES

De Bloesem therapie, is een zeer verfijnde natuurlijke geneeswijze. De therapie bestaat uit energetische remedies, die gemaakt worden van de bloesems van wilde of biologisch geteelde planten, bomen of struiken, waarbij gebruik wordt gemaakt van de levensenergie van de plant of bloem. Ze worden gebruikt voor gemoedsgesteldheden of emoties die uit evenwicht zijn geraakt. Zo zal b.v. een voortdurende angst de levenskracht en vitaliteit van de persoon aantasten.
Bloesem remedies zijn katalysators, die ons helpen met het verkrijgen van inzicht in ons bewustzijn. Zo is b.v. een angst, geen angst, maar het ontbreken van moed. De bloesem remedies duwen niet de angst weg maar helpen je de weg te wijzen en het inzicht te geven hoe je je moed weer kunt ontwikkelen. Wanneer je geest weer in evenwicht is gebracht kan eventueel ook het lichaam zichzelf weer op natuurlijke wijze herstellen.
Lees hier meer over op onze bloesemremedies pagina.

Tot ziens in onze Praktijk, Winkel of web.

Truus Verbaan- van der Voorden