Informatiepagina

Schusslerzouten van Pfluger
Inhoudsopgave:
  1. Wie was Schüssler?
  2. Schüsslerzouten en ik
  3. Schüsslerzouten zijn geen vervanging van voeding
  4. Inname en dosering
  5. Bijsluiter van Pfluger
  6. Pfluger celzouten bestelpagina

Kwaliteit van Pflüger

Schüsslerzouten TS Products worden geproduceerd door Pflüger.
Pflüger is een gerenommeerd bedrijf en heeft meer dan 60 jaar ervaring op het gebied van de Schüsslerzouten volgens de originele receptuur. Pflüger heeft dan ook in iedere tablet de letter P geslagen zodat je weet dat je een kwaliteitsproduct hebt.
Daarnaast is iedere tablet voorzien van het nummer van de Schüsslerzouten die je gebruikt zodat je altijd weet dat je de juiste tabletten inneemt. Daarnaast bevatten de tabletten geen magnesium stearaat en zijn ze glutenvrij.

Met de Schüsslerzouten TS Products van Pflüger heb je een kwaliteitsproduct in handen.


Wie was Schüssler?

Schüssler was een Duitse homeopaat en leefde van 1821-1898.
Hij kwam uit Oldenburg (Duitsland) en hij werkte aan een geneeswijze die de cellen gezond en functioneel houdt. Hij kwam hierbij tot de conclusie dat iedere lichaamscel bepaalde behoeften heeft aan zeer specifieke voedingsstoffen in een specifieke vorm. Deze voedingsstoffen herkende men als mineraalstoffen of levenszouten.

Schüssler bewees dat bepaalde mineralen (mineraalzouten) voor de behoeften van de cellen bijzonder belangrijk zijn. Hij koos in eerste instantie 12 mineraalzouten. De 12 basis mineraalzouten van Schüssler hebben een celregulerende en opbouwende functie. Hij onderzocht vervolgens in welke vorm de cellen deze mineraalzouten het beste kunnen opnemen en verwerken. Deze zouten kwamen bekend te staan als de Schüsslerzouten . In een later stadium werden hier nog eens 15 zouten aan toegevoegd zodat er nu 27 Schüsslerzouten beschikbaar zijn.

Zo ziet een verpakking van Pfluger zouten er uit

Schüsslerzouten en ik


Om gezond te blijven kun je niet zonder mineraalzouten uit de voeding. Als je mineraalhuishouding verstoord is, voel je je niet fit. Schüssler gaat er vanuit dat als je dat tekort weer aanvult je mineraalhuishouding en daarmee uiteindelijk de hele mens, weer in balans komt. De Schüsslerzouten (mineralen of mineraalzouten) zijn zo verdund dat ze in een verkleinde hoeveelheid in de tablet zitten. Schvsslerzouten bevatten geen magnesium stearaat en bevatten 250 mg werkzame stof. Hierdoor kunnen de werkzame stoffen optimaal worden opgenomen door de cellen. Op die manier wordt de balans in je mineraalhuishouding weer teruggebracht en voel je je weer fitter.

Schüsslerzouten zijn geen vervanging van voeding

Goede voeding is essentieel voor een goede mineraalhuishouding en normaal gesproken krijg je voldoende mineralen binnen via je voeding. Toch gebeurt dat niet altijd. Hoe komt dat? Soms zijn de cellen niet in staat om die mineralen uit de voeding op te nemen omdat de omstandigheden dat tegenwerken. Denk bijvoorbeeld aan omgevingsfactoren zoals een drukke baan of medicijngebruik. Er zijn verschillende omstandigheden waardoor de cellen niet in staat zijn om de juiste mineralen uit de voeding te halen. De Schüsslerzouten reguleren de cellen. Je zou kunnen zeggen dat de stofwisseling van de cellen weer wordt hersteld met behulp van de Schüsslerzouten. Je moet de zouten niet verwarren met een voedingssupplement. Schüsslerzouten zijn homeopathische geneesmiddelen zonder therapeutische indicaties, die worden toegepast volgens de therapie van Dr. Schüssler. Lees voor gebruik de bijsluiter.

Nog meer Schusslerzouten van Pfluger

Inname en dosering

Inname
De tabletten werken het meest optimaal als ze langzaam in de mond smelten en door het mondslijmvlies worden opgenomen. Daarna kun je ze doorslikken. Ook kun je een mix van tabletten oplossen in een flesje water (bijvoorbeeld halve liter) en verdeeld over de dag slokjes hiervan nemen (gedurende een paar tellen in de mond houden en daarna doorslikken). Niet in combinatie met voedsel, maar liever een kwartier voor de maaltijd.

Dosering

Kinderen onder de 12 jaar
3x daags 1 tablet
Bij acute klachten: 1 tablet per 1-2 uur, tot een maximum van 10 tabletten.

Volwassenen en kinderen vanaf 12 jaar
3x daags 2 tabletten

De bovenstaande informatie betreft de volgende Schüssler zouten TS Products:

Nr.1 Calcium fluoratum D12
Nr.2 Calcium phosphoricum D6
Nr. 3 Ferrum phosphoricum D12
Nr. 4 Kalium chloratum D6
Nr. 5 Kalium phosphoricum D6
Nr. 6 Kalium sulfuricum D6
Nr. 7 Magnesium phosphoricum D6
Nr. 8 Natrium chloratum D6
Nr. 9 Natrium phosphoricum D6
Nr. 10 Natrium sulfuricum D6
Nr. 11 Silicea D12
Nr. 12 Calcium sulfuricum D6
Nr. 13 Kalium arsenicosum D6
Nr. 14 Kalium bromatum D6
Nr. 15 Kalium iodatum D6
Nr. 16 Lithium chloratum D6
Nr. 17 Manganum sulfuricum D6
Nr. 18 Calcium sulfuratum D6
Nr. 19 Cuprum arsenicosum D6
Nr. 20 Kalium aluminium sulfuricum D6
Nr. 21 Zincum chloratum D6
Nr. 22 Calcium carbonicum D6
Nr. 23 Natrium bicarbonicum D6
Nr. 24 Arsenum iodatum D6
Nr. 25 Aurum chloratum natronatumD6
Nr. 26 Selenium D6
Nr. 27 Kalium bichromicum D6